![]() |
Kebap Pidesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kebap Pidesi TarifiKebap Pidesi Tarifi 15 gr taze (yaş) maya 2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı toz şeker 2+1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı ılık su 720 gr (6 su bardağı) un 1 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Mayayı ufak bir kasede ufalayıp, 1 tatlı kaşığı şekeri katarak çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Unu, kalan 2 çorba kaşığı şekeri ve tuzu, hafifçe ısıtılmış büyük bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırarak içine mayalı karışımı ve kalan 2+1/2 su bardağı ılık suyu katınız ![]() ![]() Hamuru, unlanmış bir tezgaha çıkarıp 10 dakika, hamur yapışırsa biraz daha unlayarak, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() Büyük kaseyi çalkalayıp, iyice kuruladıktan sonra 1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() Kasenin üstünü temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde 1,5 saat, hamur hemen hemen iki kat olana kadar bekletiniz ![]() Hamuru unlanmış tezgaha çıkarıp, 4 dakika yoğurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Unlanmış tezgahta hamurları 12,5 cm çapında toplar halinde yuvarlayıp, üstlerine hafifçe bastırarak yassıltınız ![]() Sıcak tepsileri fırından alıp her tepsiye 2 pide hamuru yerleştiriniz ![]() ![]() Tepsileri fırından alıp, pideleri düz bir yere serilmiş havlunun üstüne koyarak, soğuyup düzleşene kadar bekletiniz ![]() ![]() Pidelerinizi dilediğiniz biçimde servis ediniz ![]() Not: Burada tarifi verilen pideler, hazır satın alınanlara oranla daha kabarıktır ![]() ![]() ![]() Pideleri yaparken dikkat edilecek şey, fırını ısıtırken tepsileri de aynı zamanda fırına sokup, pideleri sıcak tepside pişirmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|