Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kullanımının, maya, noktaları, püf, yapımının

Maya Yapımının Ve Kullanımının Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maya Yapımının Ve Kullanımının Püf Noktaları



Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları

Yaş maya

Yapısında %70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır Dayanma süresi ise 3-4 haftadır

Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır 15 dakika dinlendirilip una eklenir

Aktif kuru maya

Yapısında %12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da sıcak suda eritmek için idealdir

Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır 15 dakika dinlendirilip una eklenir

İnstant maya

Granül yapıya sahip instant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımı da oldukça pratiktir

Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.