Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, kahramanmaraş, tarifi

Çörek Tarifi ( Kahramanmaraş )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çörek Tarifi ( Kahramanmaraş )



Çörek Tarifi ( Kahramanmaraş )

Malzemeler
1 kg un
400 gr pastalık yağ
Kabartma tozu
Yaş hamur mayası
Çörekotu
Tuz
Su

Yapılışı
Un, su, hamur mayası, çörek otu, yağ, tuz karıştırılarak hamur hazırlanır Özellikle taş fırında pişirilerek sunuma hazırlanır Diğer çeşitlerde ise yine aynı malzemeler kullanılır, sadece, fındık, fıstık, biber vs konularak ve tuz veya şeker eklenerek çeşit oluşturulur

Not: Sadece KMaraş yöresine ait olan çörek, Osmanlı'dan bu yana yapılmaktadır Önceleri Ramazan bayramlarında yılda bir defa yaptırılan bu çörekler, 1986 yılından bu yana birçok firma önderliğinde her gün imal edilmeye başlanmış ve yaygınlaşmıştır Çeşit olarak önceleri sade ve şekerli olarak iki çeşitti, ama zamanla içine fındık, fıstık, biber vs katılarak çeşitler artırılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.