![]() |
Peynirci Galetası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirci Galetası TarifiPeynirci Galetası Tarifi 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı toz hardal kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 su bardağı gravyer peyniri rendesi 1 yumurta (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış) Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız ![]() Orta boy bir kaseye un, hardal ve pul kırmızıbiberi koyup, tereyağı, gravyer peyniri rendesi, kaşar peyniri rendesini ekleyerek, katı bir hamur elde ediniz ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açınız ![]() ![]() Hamur yuvarlaklarının üstüne çırpılmış yumurtayı bir fırçayla sürüp, tepsiyi fırına sürerek 15 dakika, galetalar nar gibi kızarana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp, galetaları 5 dakika ılındırdıktan sonra ya da iyice soğuyuncaya kadar bekletip, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|