Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, böreği, kabak, tarifi

Kabak Böreği Tarifi ( Antalya )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Böreği Tarifi ( Antalya )



Kabak Böreği Tarifi ( Antalya )

5 su bardağı un
1,5-2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Arasına:
2 su bardağı tereyağı veya margarin

İçi:
1 kilo balkabağı
1 su bardağı ceviz
½ su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:
1 su bardağı pudra şeker

Yapılışı
Un, su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğur, on beze yap, yaş bez ört, yarım saat dinlendir Bezeleri ince aç, yağlanmış tepsiye yay, erimiş yağı kuru yer kalmadan sür, yufkaların yarısı bitince kabağı rendele, cevizi döv, tarçın ve şekeri karıştır, yağlanmış yufkanın üzerine serp, diğer yufkaları da aç, kabaklı içi üzerine yay Bütün yufkalar bitince kalan yağı böreğin üzerine kuru yer kalmadan gezdir, 200 derece ısılı fırında pişir Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serp

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.