Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, böreği, tarifi, yaz

Açma Yaz Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Yaz Böreği Tarifi



3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sıvı yağı

3 subardağı un

1 çay kaşığı tuz

Karbonat

İçi için:

2 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

Dereotu

200 gram lor

Çörekotu

Öncelikle taze soğanı yıkayıp ince ince kıyınMaydanoz ve dereotunu da aynı şekilde hazırlayın Üzerine loru ekleyip harmanlayın Hamur için gerekli malzemeleri de bir kabın içinde yumuşak bir hamur olana dek su ya da süt ilave edip yoğurun Bu hamuru 20 dakika dinlendirin 4 bezeye ayırın Ve her bir bezeyi açıp üzerine bir miktar yağ sürün Tepsiye 2 yufkayı yerleştirin Üzerine soğanlı iç harcı sonra da tekrar yufkaları dizip üzerini büzdürün Yağ sürüp susam ya da çörek otu serpiştirin 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakınSıcak sıcak ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.