Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
savaren, tarifi

Savaren Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Savaren Tarifi



Savaren tarifi

Hamur tahtasına 500 gram un eleyiniz Bir kısmını alıp kâseye koyunuz 12 gram maya ilâve edip 100 gram sıcak sütle karıştırıp kabarmaya bırakınız Maya iki misli olunca kalan unu 100 gram sıcak süt ve 2 yumurta ile beraber karıştırınız Hamur iyice ezilince bir düziye döverek 1 yumurta kırınız Sonra 320 gram tereyağını elde yoğurup 10 gram tuz, 15 gram tozşeker, biraz da sıcak süt ilâve edip dövmeye devam ediniz Bu sırada, sırayla 3 yumurta daha kırıp içine portakal kabuğu reçeli koyunuz Bir savaren kalıbını yağlayarak üzerine bir yemek kaşığı kıyılmış badem ekip hamuru kalıba dökünüz Kabarıp, kalıp doluncaya kadar bırakınız, sonra orta ısıda fırında pişirerek, kalıptan çıkarıp 20 dakika soğumaya bırakınız 160 gram şekeri 500 gram su ile eriyinceye kadar şurubu yapıp savareni şurupta ıslatarak ızgaralı süzgeçte süzülmeye bırakınız Sonra sahana koyup servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.