Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ardahan, pişi, tarifi

Pişi Tarifi ( Ardahan )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişi Tarifi ( Ardahan )



Pişi Tarifi ( Ardahan )

Gerekli Malzemeler:
1 kg Un
Tuz
Maya
Su

Yapılışı:
1 kg unun içerisine tuz, maya ve su ilave edilerek yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Yoğrulan hamur bir süre dinlendirilirDerince ve büyük bir tavanın yarısına kadar yağ doldurulup, yüksek ateşte kızdırılır Dinlenmiş hamur küçük parçalar halinde kesilerek oklava yardımıyla küçük yufkalar açılır Açılan yufkaların 4-5 yerinden oklava yardımıyla delikler açılır ve yufkalar kızgın yağda kızartılır Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.