Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı )Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı ) Malzemeler 1 kg un 2 tatli kasigi tuz Su Hamur parçalarinin yaglanmasi için; 1 pakete yakin margarin Yarim kase kadar sivi yag Içi için; Yarım kilo kıymabir baş soğanpul biber birazda karabiber Yapilis Tarifi Un ortasi havuz biçiminde açilir tuz eklenir çok yumusak olmayan bir hamur elde edilir Hamur özdeslesene kadar iyice yogurulur2 parçaya kesilir, her biri 16 küçük bezelere kesilip yogrulur 16 tane cevizden büyük hamurlar her biri servis tabagi büyüklügünce açilip her iki tarafida eritilmis margarinle yaglanip üst üste konur( en üstekinin üstü yaglanmaz) bir kenara birakilir Diger 16 hamur bezesi de ayni islem tekrarlanip açilir,yaglanir ve üst üste konur Iilk yapilan hamur katlari tepsiden büyük olacak sekilde açilir ve tepsiye yerlestirilir iyice yaglanir, tepsinin kenarindan sarkan kenar kisimlarida yaglanir Hazırladığınız Kıymalı içi hamurun üstüne eşit yayınüstüne biraz yagla yaglanir, diger hamur büyük olarak açilirkıymalı iç kaplanırbiraz büzgü olacak sekilde yerlestirilir, ortasi içi daha iyi pissin diye açilir, ilk açilan hamurdan tepsiden tasan kenarlar kivrimlari yapilir ve üzeri yine sivi yagla yaglanir,önceden isitilmis firinda üzeri nar gibi olana dek pisirilir Afiyet olsun Tarafımdan denenmiştirmisafirlerinize ikram edeceğiniz lezzetli bir börek tavsiye ederim |
Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı )yaptım çok güzel oldu tşkkkkk tospik |
Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı ) |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı )bi arnavut olarak tavsiye ederm çok lezzetlidirr :)) |
|