![]() |
Mantı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantı Nasıl Yapılırmantı tarifi mantı hakkında Nelere ihtiyacımız var? Mantı hamuru için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz ½ su bardağı su İç harç için: 200gr yağsız kıyma 1 adet kuru soğan (ince ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz Sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet domates rendesi 1 çay kaşığı domates salçası 1 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kuru nane Nasıl yapıyoruz? İç harç için: Kıymayı, soğanı, tuzu çukur bir cam kabın içerisinde karıştırın ![]() Hamur için: Yumurta, su ve tuzu karıştırın, unu azar azar ekleyerek yoğurun ve hamuru tutun ![]() ![]() Hamuru iki eşit bezeye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() Tencerede suyu kaynatın, tuz serpin ![]() ![]() ![]() Mantıları sosuyla birlikte tabaklara paylaştırın ![]() ![]() selin kutucular |
![]() |
![]() |
|