![]() |
Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Yağlama (Kayseri) TarifiKıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi Hamuru İçin: 5 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince ılık su Sosu İçin: 250 gr ![]() 2 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 125 gr ![]() 2 adet sivri biber Kırmızı biber Maydanoz Tuz Üzeri İçin: Sarımsaklı yoğurt Kuru maya un ile karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız teflon tavada pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|