Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
domatesli, focaccia, kurutulmuş, tarifi

Kurutulmuş Domatesli Focaccia Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Malzemeler:

- 1 cup su (büyük bir su bardağı kullandım)
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ayrıca bir miktar da fırçayla sürmek için
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 cup un (bana yaklaşık 2 büyük su bardağı yetti, o nedenle unu yedire yedire kullanmakta fayda var)
- 2+1/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya

Üstü için:
- Güneşte kurutulmuş domates (8-9 parça)
- Közlenmiş kırmızı dolmalık biber (2 adet -konserve- kullandım)
- Yarım halka doğranıp az yağda sote edilmiş 1 küçük soğan
- Sevdiğiniz tüm taze ve kurutulmuş baharatların karışımı (ben kekik ve biberiye kullandım)
- Biraz rendelenmiş kaşar (tulum peyniri kullandım)

Yapılışı:
1 Mayayı 1 cup un, şeker ve tuzla karıştırın Zeytinyağı ve suyu küçük bir kapta kısa bir süre kaynatın, daha sonra un-şeker-tuz-maya karışımının üzerine dökün Hepsini mikserle düşük hızda biraz karıştırın Ardından mikseri orta hıza alıp 3 dk kadar çırpın

2 Mikseri çıkartıp elinizle, unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın Çok fazla olmamak kaydıyla sert bir hamur elde edene kadar -yaklaşık 7 dk- yoğurun İyice katı bir hamur olmayacak, yoğurdukça elastik bir hamur haline gelecek

3 Hamuru hafifçe yağlanmış çukur bir kaseye koyun Üstünü de hafifçe yağlayıp streç filmle örtün Biraz bekletin (1 saat beklettim)

4 Kıvama gelen hamuru azıcık unlanmış tezgaha alın, havasının çıkması için çok az yoğurun Tepsiye yağlı kağıt serip kağıdın üstünü de hafifçe yağlayın Hamuru tepsiye elinizle yaydırıp pide inceliğinde yassıltın Daha sonra hamura şekil verebilirsiniz, ben bıçakla baklava dilimi gibi -ama fazla derin olmayan- kesikler attım Tepsinin üzerini bir bezle örtüp bir 15 dk daha bekletin Üst malzemeleri bu arada hazırlayabilirsiniz

5 Hamurun üzerine fırçayla zeytinyağı sürün Domatesleri, biberleri, sotelediğiniz soğanları yerleştirin Rendelenmiş peyniri ve baharatları da serpin 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar -koyu altın rengini alana dek- pişirin Ekmeğiniz piştikten ve oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyip dilerseniz peynir ve çayla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kurutulmuş Domatesli Faccaıo Tarifi

500 gr un
10 gr yaş maya
20 gr tereyağı
70 ml sızma zeytinyağı
50 ml süt
2 adet yumurta
50 gr kurutulmuş domates
100 gr kaşar peyniri
50 gr dilimlenmiş siyah zeytin
Acı biber sosu
Birkaç dal taze kekik
Şeker
Tuz

Unu bir karıştırma kabına koyup ortasını havuz gibi açın, parça parça soğuk tereyağı, şeker, maya, yumurta, süt ve tuz ilave edip yoğurun Kurutulmuş domatesleri süzüp ince şerit doğrayın Kekik yapraklarını saplarından kopartın, ikisini de hamura katın 20 ml zeytinyağı ile yağladığınız fırın tepsisine hamuru yayıp mayalanmaya bırakın Bu arada peyniri rendeleyin
Hamur mayalanıp kabarınca üstünde 30 ml zeytinyağı gezdirin Üstünü kapatıp tekrar mayalanmaya bırakın Hamuru parmak uçlarınızla şekillendirip peyniri serpin 170°C'de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Yanında biber sosu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com