![]() |
Kurutulmuş Domatesli Focaccia Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurutulmuş Domatesli Focaccia TarifiKurutulmuş Domatesli Focaccia Tarifi Malzemeler: - 1 cup su (büyük bir su bardağı kullandım) - 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ayrıca bir miktar da fırçayla sürmek için - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı şeker - 3 cup un (bana yaklaşık 2 büyük su bardağı yetti, o nedenle unu yedire yedire kullanmakta fayda var) - 2+1/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya Üstü için: - Güneşte kurutulmuş domates (8-9 parça) - Közlenmiş kırmızı dolmalık biber (2 adet -konserve- kullandım) - Yarım halka doğranıp az yağda sote edilmiş 1 küçük soğan - Sevdiğiniz tüm taze ve kurutulmuş baharatların karışımı (ben kekik ve biberiye kullandım) - Biraz rendelenmiş kaşar (tulum peyniri kullandım) Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kurutulmuş Domatesli Focaccia Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurutulmuş Domatesli Focaccia TarifiKurutulmuş Domatesli Faccaıo Tarifi 500 gr un 10 gr yaş maya 20 gr tereyağı 70 ml ![]() 50 ml ![]() 2 adet yumurta 50 gr ![]() 100 gr kaşar peyniri 50 gr dilimlenmiş siyah zeytin Acı biber sosu Birkaç dal taze kekik Şeker Tuz Unu bir karıştırma kabına koyup ortasını havuz gibi açın, parça parça soğuk tereyağı, şeker, maya, yumurta, süt ve tuz ilave edip yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur mayalanıp kabarınca üstünde 30 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|