Balıklı Çin Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Çin Böreği TarifiBalıklı Çin Böreği Tarifi Malzemeler: 2 adet temizlenip ayıklanmış mezgit 3 adet yufka 1-2 yaprak ince kıyılmış beyaz lahana 1 adet rendelenmiş havuç 6-7 adet ince dilimlenmiş mantar 1 yemek kaşığı soya sosu 2 adet yumurta Galeta unu Yeteri kadar tuz karabiber Hazırlanışı: Mezgitleri tavada az yağda önlü arkalı hafif kızartın Sonra küçük parçalara bölün Yufkaları 6 parçaya bölün ve tüm kıyılmış sebze ve balıkları soya sosu, baharatlar ve tuz ile karıştırıp harmanlayın Yufkalara iç malzemeyi koyup sigara böreği şeklinde kalınca sarın Börekleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartın |
|