Pratik Talaş Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Talaş Böreği TarifiPratik Talaş Böreği Tarifi MALZEMELER 1 BÜYÜK PAKET MİLFÖY HAMURU 250 GR BONFİLELİK ET (NOHUT İRİLİĞİNDE DOĞRANMIŞ) 1 ORTA BOY SOĞAN 1 ORTA BOY HAVUÇ (HAŞLANMIŞ) 3 ÇORBA KAŞIĞI BEZELYE (HAŞLANMIŞ) 1 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ) 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI AYRILIR) 4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ TUZ KARABİBER 1/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK Tencereye sıvı yağı alarak nohut iriliğinde doğranmış etleri ve köp doğranmış soğanı ilave edelim Ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım Etler sadece yağı ile kaldığında tuzu, karabiberi, kekiği ekleyip ateşten alalım Haşlanmış bezelyelerin suyunu süzdürerek ilave edelim Haşlanmış havucu ve pa-zazetleri tavla zarı iriliğine doğrayarak ilave edip karıştıralım Milföy hamurlarından geniş ağızlı bir bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım 1 yumurta sarısını ayıralım 1 yumurta ve bir yumurta akını aynı kapta çırpalım Her yuvarlak hamurun bir yüzlerine yumurta sürelim Hamur parçalarının yarısının tam orta yerlerine 1 çorba kaşığı etli harç koyarak ayırdığımız diğer hamurların yumurtalı yüzleri içe gelecek şekilde etli hamurların üzerine kapatalım Alt ve üst hamur kenarlarını pişerken açılmaması için parmak uçlarımızla sıkıca bastırarak yapıştıralım Üzerlerine yumurta sarısı sürelim Börekleri lOdakika önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında altları ve üstleri kızarana dek pişirelim ve pişer pişmez fırından çıkaralım |
Pratik Talaş Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Talaş Böreği TarifiPratik Talaş Böreği Tarifi Malzemeler: 2 adet çarliston biber 2 adet doğranmış domates 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet büyük boy soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 12 adet milföy hamuru (dondurulmuş) 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp soğanla birlikte ince ince kıyın Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın 4 yemek kaşığı sıvı yağa önce soğanı, daha sonra biberi katıp kavurun Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin Son olarak domatesleri katın ve suyunu çekene kadar pişirin 6 adet milföy karesini yağlanan fırın tepsisine dizin Her hamurun üzerine hazırladığınız karışımdan bir miktar koyun Kalan 6 adedi üzerine kapatın Hamurların kenarlarını iyice bastırın Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 160 fırında 40 dakika pişirip servise sunun |
|