Kıymalı Cevizli Rulo Börek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Cevizli Rulo Börek TarifiKıymalı Cevizli Rulo Börek Tarifi Malzemeler : Hamuru İçin: 3 Su B Söke Un 1 Tatlı K Tuz 1 P Kabartma Tozu 1 Çay B Yoğurt 1 Çay B Sıvıyağ 1 Yumurta İç Harcı İçin: 300 Gr Kıyma 1 Soğan 1 Çay B Ceviz 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu Tuz,Karabiber,Kimyon Üzeri İçin: 4 Yaprak Milföy Hazırlanışı Hamuru hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın Tuzunu ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın Ortasını havuz gibi açın Öncelikle sıvıyağı dökün Yoğurdu ve yumurtanın akını içine, sarısını üzerine ayırın Ortasından karıştırmaya başlayın Kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun İç harı için; Yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda yarı kıvamda pişirin Kıymayı ekleyin Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kavurmaya devam edin Elde ettiğiniz hamuru 2 parçaya ayırın İnce bir şekilde açıp harcı içlerine paylaştırın İki hamuru da rulo şeklinde sarın Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Milföy hamurunu ince ince dilimleyin ve ruloların üzerlerine baklava dilimi şeklinde yerleştirin Yarım saat veya 40 dakika boyunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı rengine ulaşana kadar pişirin |
|