Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarmsa, tarifi

Sarmsa Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmsa Tarifi



Sarmsa Tarifi

10 adet yufka
1,5 kg yoğurt
6 diş sarımsak
tuz

10 adet yufka aralarına çok az sıvı yağ gezdirilerek üst üste tepsiye dizilir(mümkünse yuvarlak tepsi) yufkalar el yardımı ile buruşturulur ve kare kare kesilir Ardından 170 derece fırında yarım saat pişirilir Fırından çıkarılan yufkaların üzerine daha önce 6 adet dövülmüş sarımsaklı yoğurt sosu 1er saat arayla iki kez yedirilir Tepsinin üstü bir bezle kapatılır En az 6 saat bekletilir Soğuk servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.