Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, keki, tarifi, zencefilli

Zencefilli Alman Keki Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Alman Keki Tarifi



Zencefilli Alman Keki Tarifi

15 gr maya

2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı şeker

1 çorba kaşığı ılık su

250 gr (2 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı zencefil

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

1/2 su bardağından biraz fazla ılık süt

60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çay kaşığı tereyağ (eritilmiş)

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

1/2 su bardağı ezilmiş bisküvi

2 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

4 çorba kaşığı tereyağ (yumuşatılmış)

Mayayı küçük bir kasede ufalayıp 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek çatalla eziniz Suyu karıştırıp cereyansız, sıcak bir yerde 15-20 dakika, maya kabarana kadar bekletiniz

Un, tuz ve zencefili büyük bir kaseye eleyip, limon rendesini ve kalan 2 çorba kaşıkla şekeri katarak tahta bir kaşıkla karıştırınız

Ortasını çukurlaştırıp maya, süt, 4 çorba kaşığı erimiş yağ ve yumurtayı koyunuz Parmaklarınızla yada spatulayla, hamur kasenin kenarlarından ayrılana kadar karıştırınız

Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha çıkarıp 2-3 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurunuz (hamur halkaya yapışırsa yeniden unlayınız)

Büyük bir kaseyi çalkalayıp kuruladıktan sonra hafifçe yağlayınız Hamuru top yapıp kaseye koyarak üstünü temiz, nemli bir bezle örtünüz Hamuru cereyansız, sıcak bir yerde 1-1,5 saat, aşağı yukarı iki kat kabarana kadar bırakınız

Kabaran hamuru unlanmış tezgahta 3 dakika kadar yoğurunuz 10 dakika dinlendirdikten sonra merdane ile 2,5 cm kalınlığında bir kare biçiminde açarak, ellerinizle 5 cm kalınlığında dikdörtgen biçimi verip, kalıba koyduktan sonra bir kenara bırakınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 °C) getirip ısıtınız

Kekin üstünü hazırlamak için orta boy bir kasede bisküvi, şeker, tarçın ve yumuşatılmış yağı çatal yada tahta kaşıkla ince ekmek için görünümü alana kadar kanştırınız Karışımı kekin üstüne serpip, cereyansız ve ılık bir yerde 30 dakika dinlendiriniz

Keki fırının orta katında 40-45 dakika, kabarıp üstü nar gibi ve hafif gevrek olana kadar pişiriniz

Kabı fırından alıp, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirerek keki serbestleştiriniz Keki yavaşça kabından çıkarıp, tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.