Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklar, hamuru, için, küçük, kızartma, meyveler, tarifi

Kızartma Hamuru Tarifi (Küçük Balıklar Ve Meyveler İçin)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Hamuru Tarifi (Küçük Balıklar Ve Meyveler İçin)



Kızartma Hamuru Tarifi (küçük balıklar ve meyveler için)

60 gr (1/2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla şeker
1/4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı rafine yağ
1 yumurtanın akı

Un, tuz ve şekeri orta boy bir kaseye eleyip su ve yağı ekleyerek, pürtüksüz bir bulamaç yapınız Orta boy bir kasede yumurta akını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getiriniz Yumurta akını, madeni bir kaşıkla, hazırladığınız bulamaca katıp hamurunuzu kullanınız

Not: Bu kızartma hamuru çak ince bir hamurdur; küçük balıklar ve bazı meyveler için kullanılir Yumurta akı hamura, kullanılmadan hemen önce katılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.