Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, için, kızartma, sebzeler, tarifi

Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin)



Kızartma Hamuru Tarifi (sebzeler için)

15 gr maya
1 kahve kaşığı şeker
1 1/4 su bardağı ılık su
250 gr (2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
6 çorba kaşığı süt
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, şekeri katarak çatalla eziniz Suyu katıp krema haline getirdikten sonra, sıcak ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, maya kabarana kadar bekletiniz
Unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukur yaparak, maya karışımı, 4 çorba kaşığı süt ve yumurtayı koyunuz Tahta bir kaşıkla unu yavaş yavaş yedirip, iyice karıştırınız Hamuru pürtüksüz ve koyu olana kadar çırpınız (Hamur çok koyu olursa 1-2 çorba kaşıği daha süt katınız) Kasenin üstünü bir bezle örtüp sıcak ve cereyansız bir yerde 45 dakika, hamur kabararak hacmi iki kat olana kadar beklettikten sonra, tahta kaşıkla yavaşça karıştırınız Hamurunuz kullanılmaya hazırdır

Not: Biraz maya tadı olan bu çok hafif kızartma hamuru, sebzelerle kullanılır Hazırlanması çok kolaydır, ama kabarması oldukça uzun sürer

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.