![]() |
Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin)Kızartma Hamuru Tarifi (sebzeler için) 15 gr maya 1 kahve kaşığı şeker 1 1/4 su bardağı ılık su 250 gr (2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 6 çorba kaşığı süt 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, şekeri katarak çatalla eziniz ![]() ![]() Unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukur yaparak, maya karışımı, 4 çorba kaşığı süt ve yumurtayı koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Biraz maya tadı olan bu çok hafif kızartma hamuru, sebzelerle kullanılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|