![]() |
Maden Sulu Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maden Sulu Börek TarifiMaden Sulu Börek Malzemeler: 5 adet yufka 1 kucuk margarin 5 adet yumurta 1,5 sise maden suyu 250 gr ![]() Maydanoz, dereotu Yapilisi: 1) Genis bir kaba 5 yumurtayi, erimis yag konup, karistirilir ![]() 2) Karisima 1,5 sise maden suyu konur ![]() 3) Peynirli ic hazirlanir ![]() 4) Yaglanmis firin tepsisine bir yufkayi kenarlardan sarkacak sekilde yayilir ![]() 5) Diger yufkalar ikiye kesilir ![]() 6) Yarim yufkayi karisima batirilip, tepsiye yayilir ![]() 7) Aralara peynirli icten koyulur ![]() ![]() Firindan alip karelere kesip, sicak servis yapilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Maden Sulu Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maden Sulu Börek Tarifi1 Adet kabartma tozu 0,5 Su Bardağı sıvı yağ 300 gr peynir 2 Adet maden suyu 4 Adet yumurta 0,5 Demet maydanoz 1 Kg ![]() 1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Maden sularını yumurtaları kabartma tozunu ve sıvı yağı birleştirip çırpın margarinle yağlanan tepsiye ilk yufkayı serin ikinci yufkayı hazırlanan sıvıya batırıp buruşturarak yerleştirin yufkaların yarısına gelinceye kadar aynı işlemi tekrar edin peyniri ezin doğranmış maydanozu ilave edin peynirli harcıyufkaların üzerine yayın kalan yufkaları aynı işlemden geçiripyufkaları döşeme işlemini bitirin bıçakla böreği istediğiniz büyüklükte kare halinde kesin kalan maden sulu harcı böreğin üzerine eşit olarak dökün 200 dercede kızarıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|