![]() |
Antepfıstıklı Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antepfıstıklı Kurabiye TarifiAntepfıstıklı Kurabiye Tarifi 200 gr ![]() 500 gr ![]() 450 gr ![]() 1000 gr ![]() Az vanilya Yeşil fıstıkların iç kabuklarını ayıklayınız ve peynir veya ceviz çekme makinasından çok ince çekerek rendelenmiş vaziyete getirip kenara ayırınız ![]() Mermerin üzerinde yağ, pudra şekeri ve vanilyayı elinizle 3-4 dakika iyice çalıştırınız ![]() ![]() Sonra fıstığı karıştırıp ceviz büyüklüğünde parça parça koparıp yuvarlıyarak bir kaba diziniz ve sonra bir kalburu ters çeviriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antepfıstıklı Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antepfıstıklı Kurabiye Tarifi1 Paket kabartmatozu 3 Su Bardağı un 2 Yemek Kaşığı Yogurt 1 Adet yumurta, 1 Paket ŞEKER VANİLİN 1,5 Yemek Kaşığı antepfıstıgı 1,5 Çay Bardağı toz şeker 125 Gr Sana Hamurişi Kabartmatozu, sana hamurişi margarin şeker, şekerli vanilini ve yumurtayı eriyinceye kadar mikser ile çırpın daha sonra yogurdu, unu ve kabartmatozunu ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|