![]() |
Haşhaşli Babata Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşli Babata Keki TarifiHAŞHAŞLI BABATA KEKİ Tarifi 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1/2 su bardağı tahin 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz tarçın 3 yemek kaşığı toz haşhaş Unları, tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın ![]() Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir derin kaba kırın ![]() ![]() ![]() Unlu karışımı azar azar ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın ![]() Diğer taraftan, dikdörtgen ya da kare bir borcamı ya da büyük bir kek kalıbını 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın ![]() Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|