Yer Elmalı Makarna Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yer Elmalı Makarna TarifiYer Elmalı Makarna Tarifi Sebzeli makarna tariflerini sevenler için yer elmalı makarna tarifi Malzemeler - 250 g kepekli / ekolojik makarna - 250 g yerelması - 1 adet havuç - 1 adet kuru soğan - 4 diş sarımsak - 3 dolu yemek kaşığı konserve domates - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı soya sosu Yapılışı 1 Yerelmalarının kabuklarını kazıyarak ya da incecik soyarak temizleyin (temizlediklerinizi kararmaması için limonlu suya alın), daha sonra iri parçalar halinde doğrayın 2 Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, havucu halka halka doğrayın 3 Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı ve sarımsakları pembeleştirin Yerelması, havuç ve domatesi de ekleyip 2-3 dk kavurun Soya sosunu da koyduktan sonra sebzelerin üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın Suyunu çekip sebzeler yumuşayana dek pişirin (yaklaşık 15 dk) 4 Sosun hazırlanması daha uzun süreceği için makarnayı bu aşamada haşlayın Haşlama suyuna tuz eklerseniz sosa eklemenize gerek kalmaz (soya sosu zaten tuzludur!) 5 Haşladığınız makarnayı sosla harmanlayarak servis yapın |
|