Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, bohçası, milföylü, tarifi

Milföylü Armut Bohçası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Armut Bohçası Tarifi



Milföylü Armut Bohçası Tarifi

6 adet kare milföy hamuru
3 adet sert dokulu armut
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 avuç kuru üzüm

Üzeri için:
Pudra şekeri

Armutlar soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Üzerine şeker eklenir, kısık ateşe yerleştirilir, şeker erimeye başlayınca üzüm ve tarçın katılır, armut yumuşayana kadar pişirilir Çözülmüş milföy hamurları tezgaha konur Ortalarına soğumuş armutlu iç paylaştırılır Sonra bohça gibi yukarı doğru toplanır Yağlanmış fırın kabına dizilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Üzerine sıcakken pudra şekeri elenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.