![]() |
Zeytinli Tombik Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Tombik Ekmek TarifiZeytinli Tombik Ekmek Tarifi 7 su bardağı un 2 paket toz maya (11 gr x 2 adet ya da ½ paket yaş maya (42 grlık paketin yarısı)) 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı file zeytin 2 adet yumurtanın sarısı Unu derin bir kaba aktarıp tuz ve toz mayayı üzerine ekleyin ![]() ![]() ![]() Unlu karışımı elinizle karıştırıp üzerine sırasıyla ılık su, yoğurt ve sıvıyağı ilave ederek yaklaşık 4-5 dakika, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Üzerine nemli bir peçete örtüp oda sıcaklığında yakalşık 25-30 dakika dinlendirin ![]() Dinlenip kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayıp ortasında çukur oluşturun ![]() ![]() Hazıraldığınız tombik ekmekleri sıvıyağla hafifçe yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ![]() Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 5 dakika önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 20 dakika, kabarıp üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|