![]() |
Patlıcanlı Acem Makarnası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Acem Makarnası TarifiPatlıcanlı Acem Makarnası Tarifi 1/2 kilo kıyma 2 adet kuru soğan 3 adet patlıcan 1 paket makarna Yeterince tuz, karabiber Sıvı yağ Üzeri için: 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1/2 su bardağı kaşar peynir rendesi Patlıcanları alacalı soyup, parmak ucu büyüklüğünde keserek, bol tuzlu suyun içinde 5-10 dakika bekletelim ![]() 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tuz ilave ettiğimiz kaynar suyun içinde makarnayı haşlayalım ![]() Haşlanan makarnayı süzüp, soğuk suyun içine koyalım ![]() İnce kıydığımız kuru soğanları 1 çay bardağı sıvı yağın içinde yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() İçine kıymayı ilave edip eze eze kıymalar tane tane oluncaya kadar kavuralım ![]() Patlıcanların suyunu süzüp bol sıvı yağ içinde kızartalım ![]() Fırın tepsisinin dibini kaplayacak kadar suyunu süzdüğümüz makarnadan yayıp üzerine kavrulmuş kıymayı, onun üzerine patlıcanı, en üstüne de kalan makarnayı yayalım ![]() Süt, yumurta ve kaşar peyniri rendesini çırpıp makarnanın üzerine gezdirerek, fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() |
![]() |
![]() |
|