Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gözleme, kıymalı, tarifi

Kıymalı Gözleme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Gözleme Tarifi



Kıymalı Gözleme Tarifi

Hamur için;

4 su bardağı un

15 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Ayrıca:

250 gr tereyağı

Derin bir karıştırma kabının içinde un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin

Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın Bezeleri çok ince yufka şeklinde açın

Üzerini eritilip ılıtılmış tereyağıyla yağladıktan sonra kare şeklinde katlayın

5 dakika dinlendirdiğiniz gözlemeleri kızgın sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartın Ateşten aldıktan sonra tekrar yağlayın ve servis yapın

Not: İsterseniz gözlemenin içine lor peyniri, kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.