Patatesli Buzluk Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Buzluk Böreği TarifiPatatesli Buzluk Böreği Tarifi 2 adet hazır yufka 4-5 adet orta boy patates 2 adet yumurta 1 su bardağı lor peyniri (veya tuzsuz beyaz peynir) 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz karabiber Kızartmak İçin; 1 su bardağı sıvıyağ Önce patatesleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün Kabuklarını soyun Henüz sıcakken derin bir kabın içine rendeleyin Tuz ve karabiberini serpiştirin Üzerine yumurtaları kırın ve sütü ekleyin Lor peyniri veya tuzsuz beyaz peyniri de katıp çatalla tüm malzemeyi iyice ezip, karıştırın Şimdi mutfak tezgahının üzerine iki yufkayı üst üste koyarak açın 1 kahve fincanı kadar suyu, özellikle yufkaları ucuna doğru elinizle serpiştirin yada fırçayla sürün Yukarıda hazırladığınız patatesli harcı da yufkanın tüm yüzeyine dağıtarak yayın Sonrada yufkanın bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın Ruloyu tam ortadan ikiye bölün ve ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine sararak en az bir gece derin dondurucuda bekletin Kızartacağınız zaman buzluktan çıkarın Oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin Buzu hafifçe çözülen börekleri 2 parmak eninde parçalar elde edecek şekilde dilimleyin Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın ve börekleri önlü arkalı kızartıp, önce kağıt peçete üzerinde yağını emdirin En sonunda da sıcak yada ılık olarak servise sunun Not: Bu böreği, buzu tamamen çözülmeden kızartmanız gerekir Aylarca buzlukta bekletip gerektiğinde tam olarak çözülmeden kızartabilirsiniz Çok daha lezzetli olacaktır |
|