Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kabak, sütlü, tarifi

Sütlü Kabak Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kabak Böreği Tarifi



Sütlü Kabak Böreği Tarifi

1/2 kg kabak
3 yaprak yufka
1,5 bardak süt
2 çorba kaşığı yağ
2 yumurta
1 çorba kaşığı un

Kabaklar soyulduktan sonra her biri küçük parmak büyüklüğünde parçalara bölünüp, bir kap içinde haşlanır Genişçe bir kap içine bir bardak süt konup içine soğu: muş olan kabak, tuz ve bir kaşık un atılıp çatalın ucuyla ezilerek pelte haline getirilir
Başka bir kap içinde margarin yakılmadan eritilip 5 dakika soğumaya bırakılır Geri kalan yarım bardak sütle bir tane yumurtayı margarinin içine bpşaltıp, bir çatalla iyice çırpmalıdır Pasta tenceresinin dibine bir kat yufka üst üste gelmeden yayılır Bunun üzerine süt ve yumurtadan hazırlanan karışımın yarısı dökülüp yayılır Bunun üzerine tekrar bir kat yufka ve yine o karışımın tamamı dökülür Geri kalan yufka ikiye ayrılıp, biri döşendikten sonra üzerine hazırlanan kabaklı iç yayılır Ger) kalan yufka da kapatıldıktan sonra bir kapta karıştırılan yumurta sarısı en üstteki yufkaya sürülür Yarım saat fırında piştikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.