![]() |
Peynirli Avrasya Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Avrasya Böreği TarifiPeynirli Avrasya Böreği Tarifi 200 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı yoğurt (susuz kısmından kullanın) 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 4 su bardağı un İçi için; 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 su bardağı lor peyniri ½ demet ince kıyılmış dereotu ½ demet ince kıyılmış maydanoz 1 adet orta boy domates (isteğe bağlı) 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı pul biber Hamuru hazırlamak için; yumuşamış yağ, yumurta sarısı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, mutfak tezgahının üzerine 1 yemek kaşığı un serpin ![]() ![]() Yaklaşık 25-30 santim çapındaki bir kalıbın içini yağlayın ![]() Hamurun bir parçasını unladığınız tezgahta merdane yardımıyla kalıp büyüklüğünde açın ![]() ![]() İç harcını hazırlamak için; peynirleri, maydanoz, dereotu, süt, yumurta ve biberleri derin bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() İkinci hamuru da hafif unlu tezgahın üzerinde merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın ve peynirli harcın üzerine kapatın ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35 dakika pişirip çıkarın ve sıcak sıcak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|