![]() |
Patatesli Katlama Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Katlama Börek TarifiPatatesli Katlama Börek Tarifi Hamur için; 1 su bardağı yoğurt 250 gr bitkisel margarin ya da tereyağı (eritilip ılıtılmış olmalı) 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu Yaklaşık 4-5 su bardağı un İçi için; 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı karabiber Varsa 3-4 yemek kaşığı tahin Ayrıca; 2 adet yumurtanın sarısı 2-3 yemek kaşığı çörekotu Hamuru hazırlamak için; eritilmiş ılık yağ, yoğurt ve tuzu derin bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() Kulak memesi kıvamında olan ve ele hafifçe yapışan hamuru altı eşit parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamurları hafif unlu tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar büyük dikdörtgen şeklinde açın ![]() İç malzemesini hazırlamak için; haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates, tuz, nane ve karabiberi bir kaseye koyup karıştırın ![]() ![]() Hazırladığınız patatesli harcı ince bir şerit halinde hamurun üzerine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız börekleri 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|