![]() |
Sembusek Tarifi ( Video ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sembusek Tarifi ( Video )Sembusek Tarifi ( Video ) Mardin yöresine özgü, lahmacun tadında ![]() ![]() ![]() Sembusek" ama önce malzeme listesini öğrenelim 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar un içi için; 250 gram kuzu kıyması 2 adet kuru soğan 2 adet domates 15-20 dal maydanoz 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz malzeme listesinden sonra ![]() ![]() ![]() sembuseğin hamurunu yoğurmaya başlıyoruz yoğurma kabına 2 su bardağı ılık suyu bırakıyoruz üzerine, 1 tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz şöyle parmak uçlarıyla karıştırdıktan sonra ![]() ![]() ![]() orta sertlikte bir kıvam alana kadar azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz yavaş yavaş hamur toplanıyor masaya çıkartalım bütünleşene kadar, biraz daha yoğuralım çok güzel bütünleşmiş bir hamur elde ettik şimdi kabımıza koyuyoruz, kapağını kapatıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz önce soğanlarımızı doğruyoruz çok ince kıyıyoruz ama kesinlikle rendelemiyoruz soğanı çok ince kıydık daha da hacminin küçülmesi için; tuzla biraz ovuyoruz şimdi üzerine domatesleri rendeliyoruz suyunun çıkmasını istediğimiz için rendeliyoruz, doğramıyoruz domatesten sonra, maydanozumuzu da çok ince kıyıyoruz maydanozdan sonra ![]() ![]() ![]() karabiberi, yağı ![]() ![]() ![]() ve son olarak koyun kıymasını ekliyoruz yörede koyunun "döş" kısmından hazırlanıyor çünkü çok çabuk pişiyor bu bölge ve ![]() ![]() ![]() çiğ kıyma kullanıyoruz bu anlamda, bulabilirsinez "döş" kısmından kullanın içi hazırladık, hamurumuz da dinlendi şimdi artık sıra şekillendirme aşamasında hamurumuzu şöyle biraz alt, üst edelim ve 12 eşit parçaya bölelim şimdi artık hamurlarımızı açabiliriz çok fazla ince olmayacak tatlı tabağı çapında olması yeterli bu büyüklük yeterli şimdi hazırladığımız içten yeteri kadar, yarısına ![]() ![]() ![]() sürerek koyuyoruz diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ve bir tabak yardımıyla kesiyoruz diğerlerini de aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz içimiz tam yetti, her zaman ki gibi yanlız sonuncu böreğimizin kenarlarını tabakla kesmeyeceğiz parmak uçlarımızla bastırmamız yeterli ince bir hamur olduğu için, biraz üst üste bindirerek yerleştirdik şöyle biraz unun üzerine su ekliyoruz karıştırıyoruz sadece parlaklık vermesi için ![]() ![]() ![]() böreklerimizin üzerine sürüyoruz artık sembusekleri, önceden bir hayli ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz, pembeleşene kadar pişiriyoruz sembusekler pişti, çok güzel kızarmış biraz ılıdıktan sonra, ikram edebiliriz bu bölümümüzde yöresel bir lezzet paylaştık Mardin'in "Sembusek" böreği İnşallah en kısa sürede denersiniz ve bize hak verirsiniz lezzetli bir tarif paylaşmış oluruz şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|