Bademli Krep Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Krep TarifiBademli Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 200 gr (1+1/4 su bardağı) çekilmiş badem 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1/2 su bardağı bal 50 gr (1/3 su bardağı) kabuksuz bütün badem 50 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm Krepleri krep tarifine uygun olarak pişirip sıcak olarak saklayınız Küçük bir tencerede çekilmiş badem, eritilmiş yağ ve balı karıştırıp orta ateşte 2 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz Tencereyi ateşten indiriniz Krepleri düz olarak yayıp herbirinin üstüne 2 çorba kaşığı badem ve bal harcından döşeyiniz Her krepi, yaklaşık 6 kabuksuz bütün badem ve 1 tatlı kaşığı kuru üzümle süsleyerek servis ediniz
|
|
|
|