Zeytinli Çörek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Çörek TarifiZeytinli Çörek Tarifi 1 paket margarin 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı zeytin ezmesi 15-20 adet biberli zeytin Alabildiği kadar un Yoğurma kabına yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve açılabilecek kıvam alana kadar un katılarak yoğrulur Hamur 1 saat dinlendirilir, bu arada zeytin ezmesi ve biberli zeytin karıştırılarak iç hazırlanır, hamurdan 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alınır çay tabağı kadar açılır, yarısına zeytinli iç konur, poğaça gibi kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
|
|
Zeytinli Çörek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Çörek TarifiZeytinli Çörek Tarifi Malzemeler 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak) Yarım paket margarin (eritilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 3,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı siyah zeytin Yapılışı Bütün malzemeler bir kâsede karıştırılıp özlü bir hamur elde edilir Yarım demet dereotunu ve 5-6 adet taze soğanı ince ince kıyınız 1 su bardağı siyah zeytini (çekirdeklerini çıkararak) hamura ilave ediniz Tepsiyi yağlayıp hamuru içine döşeyiniz Üzerine yumurta sarısı sürünüz Önceden ısıtılmış fırında 175° C de 40-45 dakika pişiriniz
|
|
|
|