Kapalı Pizza |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapalı PizzaKapalı Pizza Malzemeler : 4 su b un 1 p kuru maya 3 çorba k zeytinyağı 1 tatlı k tuz su Sosu için: 2 domates 1 çorba ka domates salçası 1 diş sarmısak 2 çorba k zeytinyağı 1 tutam fesleğen 1 çay k köri Harcı için: Sucuk sosis mantar kaşar peyniri dil peyniri kekik Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine alabilidiği kadar ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinHamuru dinlendirinHamuru 4 parçaya bölünParçalara böldüğünüz hamurları merdne ile açınSosu için domatesleri kesip parçalayıca alınÜzerine salça,fesleğen,köri,sarımsak,zeytinyağı ilave edip tüm malzemeyi parçalayıcıdan geçirin Hamurların ortasına sostan dökünSosun üzerine kaşar peynir rendesi ve dil peyniriekleyinÜzerine sucuk,sosis,mantar ilave edinÜzerine tekrar kaşar peynir rendesi serpinHamurun uçlarını kapatınPizzaları fırın tepsisine alın Önceden ısıtılmış 200 dercelik fırında pişirinKapalı pizzaların üzerine sıvıyağ sürüp servis edin |
|