Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, krep, tarifi, tatlı

Tatlı Krep Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Krep Hamuru Tarifi



Tatlı Krep Hamuru Tarifi

150 gr (1+1/4 su bardağı) un

1 çorba kaşığı toz şeker

3 yumurtanın sarısı

75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

100 gr (1/2 su bardağı) süt

100 gr (1/2 su bardağı) soğuk su

3 çorba kaşığı vişne suyu

Un ve şekeri orta boy bir kaseye eleyiniz Ortasını çukur yaparak yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağı katınız Tahta bir kaşıkla yumurta ve yağı una yavaşça yediriniz Yavaş yavaş süt ve suyu katıp, pürtüksüz bir bulamaç olana kadar karıştırınız Vişne suyunu katıp, iyice karıştırınız (Bulamaç hâlâ pürtüklü ise süzgeçten süzünüz) Kasenin üstünü örterek 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.