Carbonara Soslu Makarna (İtalya) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Carbonara Soslu Makarna (İtalya) TarifiCarbonara Soslu Makarna (İtalya) Tarifi 50 gr ev eriştesi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 200 gr dana eti 1 diş sarımsak 3 yumurta 300 ml krema 50 gr parmesan peyniri 2-3 sap nane veya fesleğen Kuşbaşı et, sarımsak ve soğanları, bir tencere içinde kızdırdığınız yağda karıştırarak kavurun 1 bardak su ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı halde etler suyunu çekip, yumuşayıncaya dek pişirin Yumurta, krema ve rende parmesan peynirini, bir kariştırma kabında tel yardımıyla çırpın Karışımı tencereye ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika pişirin 10-12 dakika haşladığınız makarnaları süzüp, sos ilavesiyle harmanlayın ve üzerini taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|