İspanaklı Pide Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Pide TarifiIspanaklı Pide Tarifi 2 adet ekmek hamuru (fırından) 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım kg ıspanak 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta Üzeri için: 1 su bardağı rende kaşar Ispanak çok ince kıyılır Üzerine rende soğan ve tuz eklenir, solana kadar ovulur, yumurta eklenir, karıştırılır Ekmek hamurları birleştirilir, yağ eklenir ve yoğrulur Sonra portakal kadar parçalar alınır Her parça merdaneyle oval şeklde açılır Üzerine iç yayılır, kaşar serpilir, kenarları kapatılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Üzerine unlu su sürülür Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
|
|
|
|