Kabartma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabartma TarifiKabartma Tarifi MALZEMELER: 4 su bardağı un 2 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt ya da süt 1 kg yoğurt 100 gram tereyağı 1 adet yumurta 4-5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Un, bir su bardağı yoğurt ya da süt, yumurta, tuz ve yeterince su katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir İki bezeye ayrılan hamur, 10-15 dakika dinlendirilip 70-75 cm çapında yufkalar açılır, 5 cm boyutlarında kare parçalar halinde kesilir ve kızgın yağda kızartılır Kızarıp kabaran parçalar kevgirle uygun bir kaba alınır, üzerine kaynar su dökülerek ağzı kapalı olarak 1-2 dakika bekletilir, sonra suyu süzülür Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Yoğurdun üzerine de tereyağında kavrulup az sulandırılmış salça gezdirilir Servis yapılırken kabartlamanın üstüne karabiber, kuru nane ve kırmızı pul biber serpilir
|
|
|
|