![]() |
Şuale Krem Hamuru Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şuale Krem Hamuru TarifiŞuale Krem Hamuru Tarifi 100 gr ![]() 1 su bardağı su, varsa yarısı süt yarısı su da olabilir 125 gr ![]() 1 fiske tuz 1 kahve kaşığı tozşeker Vanilya 3-4 adet yumurta Bir tencereye yağı, suyu, tozşeker ve tuzu koyup, kaynatınız veya (yarı yarıya süt ve su) karışımıyla hamur daha güzel ve lezzetli olur ![]() Su kaynayınca unu koyup, süratle karıştırarak ve ateşi de biraz azaltarak hamuru 8-10 dakika pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, hamuru biraz soğumaya bırakınız ![]() Hamur hafif soğuyunca buna yumurtaları birer birer kırıp, vanilyayı ilâve edip, elinizle karıştırarak yumurtaları hamura yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıvamı olan hamuru, ucuna bir parmak genişliğinde düz huni takılmış torbaya doldurunuz ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisini iyice yağlayıp, hamuru aralıklı olarak koni şeklinde ve istediğiniz büyüklükte tepsiye sıkınız önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-40 dakika üstleri hafif pembe bir renk alıncaya kadar pişiriniz ![]() Pişirirken fırın kapağını açmayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından kontrolü yapılarak alınan hamurları biraz soğutunuz ![]() Sonra bu hamuru hangi amaçla kullanacaksanız, hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
|