![]() |
Cenova Ekmeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cenova Ekmeği TarifiCenova Ekmeği Tarifi 30 gr (2 çorba kaşığı) maya 3-4 su bardağı + 1 çay kaşığı toz şeker 1+3/4 su bardağı ılık süt 1 kg (8 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı portakal suyu 50 gr (3+1/2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 60 gr (1/3 su bardağı) şam fıstığı 1 su bardağı kuru üzüm (biraz suda yarım saat dinlendirilip kurulanmış) 1 çay kaşığı anason (dövülmüş) 2/3 su bardağı kıyılmış limon kabuğu şekerlemesi 1 portakal kabuğu (rendelenmiş) Küçük bir kasede mayaya 1 çay kaşığı şekeri çatalla yedirip, 4 çorba kaşığı süt ekleyerek krema haline getiriniz ![]() ![]() Unu, tuzu ve kalan şekeri ısıtılmış büyük bir kaba eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanmış olduğunuz hamuru unlanmış bir tavaya yada mermer tezgaha alıp 10 dakika kadar yoğurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabaran hamuru unlu bir zemine alıp parmaklarınızla çekerek 1-1,5 sm kalınlığa getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamura yuvarlak bir biçim verip büyük bir fırın tepsisine yerleştirerek, sıcak ve ceryansız bir yerde 1 saat, hemen hemen iki kat kabarana kadar bekletiniz ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkararak ekmeğin altını parmaklarınızla yoklayınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|