Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cenova, ekmeği, tarifi

Cenova Ekmeği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cenova Ekmeği Tarifi



Cenova Ekmeği Tarifi

30 gr (2 çorba kaşığı) maya
3-4 su bardağı + 1 çay kaşığı toz şeker
1+3/4 su bardağı ılık süt
1 kg (8 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı portakal suyu
50 gr (3+1/2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
60 gr (1/3 su bardağı) şam fıstığı
1 su bardağı kuru üzüm (biraz suda yarım saat dinlendirilip kurulanmış)
1 çay kaşığı anason (dövülmüş)
2/3 su bardağı kıyılmış limon kabuğu şekerlemesi
1 portakal kabuğu (rendelenmiş)

Küçük bir kasede mayaya 1 çay kaşığı şekeri çatalla yedirip, 4 çorba kaşığı süt ekleyerek krema haline getiriniz Kaseyi sıcak ve ceryansız bir yerde 15-20 dakika, maya karışımı kabarıp köpürene kadar bekletiniz
Unu, tuzu ve kalan şekeri ısıtılmış büyük bir kaba eleyiniz Ortasında bir çukur açıp hazırladığınız maya karışımını, kalan sütü ve portakal suyunu boşaltınız Erimiş tereyağı ekleyerek parmaklarınızla yada spatula ile unlu karışımı yavaş yavaş sıvı haline getiriniz (İşleme, bütün unu yedirene ve meydana gelen hamur, kabın kenarından akabilir hale gelinceye kadar devam ediniz)
Kullanmış olduğunuz hamuru unlanmış bir tavaya yada mermer tezgaha alıp 10 dakika kadar yoğurunuz (Hamur esnek ve düzgün olmalıdır Tezgaha yapışıyorsa üstüne biraz un serpiniz) Büyük kabı durulayıp iyice kuruttuktan sonra hafifçe yağlayınız Hamuru topak haline getirip bu kaba koyunuz ve üstünü nemli bir bezle örterek sıcak, ceryansız bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarıp hacmi hemen hemen iki kat artana kadar bekletiniz
Kabaran hamuru unlu bir zemine alıp parmaklarınızla çekerek 1-1,5 sm kalınlığa getiriniz Üstüne şam fıstığı, kuru üzüm, anason, limon kabuğu şekerlemesi ve portakal rendesini serpiniz Hamuru sigara sarar gibi katlayıp kare biçimi veriniz; elinizin bileğinize yakın kısmını kullanarak 2,5 cm kalınlığına getiriniz Sonra yeniden sigara sarar gibi sarınız
Hamura yuvarlak bir biçim verip büyük bir fırın tepsisine yerleştirerek, sıcak ve ceryansız bir yerde 1 saat, hemen hemen iki kat kabarana kadar bekletiniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız Keskin uçlu bir bıçakla hamurun üstüne 1 cm derinliğinde bir üçgen çiziniz Tepsiyi fırına atıp ekmeği 20 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını biraz azaltıp (170°C) 1 saat daha pişiriniz
Tepsiyi fırından çıkararak ekmeğin altını parmaklarınızla yoklayınız Ekmek içi boşmuşcasına bir ses veriyorsa pişmiştir Yoksa yeniden fırına atıp 10 dakika daha pişiriniz Fırından çıkarıp bir ızgara teli üstünde soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.