Sulu Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sulu Börek TarifiSulu Börek Tarifi Malzemeler, 5 adet yufka 2 dilim beyaz peynir (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 2 adet yumurta Yarım çay bardağı sıvıyağ Çörek otu Su Tuz ![]() Hazırlanışı, Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu kâsede karıştırın ![]() Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün ![]() Üçgen kesilmiş yufkanın geniş tarafına 1 yemek kaşığı peynirli harç koyun ![]() Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin ![]() Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ![]() Hazırladığınız börekleri orta derinlikte bir fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin ![]() Böreklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buzdolabında yarım saat bekletin ![]() Sürenin sonunda börekleri dikkatlice tepsiden çıkarıp suyunun süzülmesi için temiz bir bez üzerine dizin ![]() Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip börekleri yerleştirin ![]() Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın ![]() Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
|
|
|