Kremalı Kuzu Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kuzu Böreği TarifiKremalı Kuzu Böreği Tarifi 12 kuzu böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırlanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı hardal 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/4 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) Büyük bir tavada, tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız Delikli kapçeyle böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz Ateşin altını kısarak, et suyu ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ediniz Not: Kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis yapabilirsiniz
|
|
|
|