Akıtma Tarifi ( Tekirdağ ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akıtma Tarifi ( Tekirdağ )Akıtma Tarifi ( Tekirdağ ) Malzemeler (5 kişilik) 750 gram un 1 litre süt ½ paket yaşmaya 2 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 paket margarin Süt, yumurta ve yaşmaya bir kapta çırpılır, içine tuz ve un ilave edilerek karışım iyice çırpılmaya devam edilir Elde edilen karışımda topaklaşma olmamasına ve koyu bir sıvı şeklinde olmasına dikkat edilmelidir Çırpılan karışım bir süre bekletilir ve kabarması sağlanır Bir süre sonra yağsız tava (toprak kap da olabilir) ateşte kızdırılır ve elde edilen karışımdan birer kepçe konularak alt-üst edilerek pişirilir Pişen karışım sertleşip göz göz olduktan sonra tavadan başka bir kaba alınır ve üzerine margarin sürülür
|
|
|
|