Muzlu Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Ekmek TarifiMuzlu Ekmek Tarifi Malzemeler: 1/2 kap kanola yağı 2 büyük yumurta veya 1 yumurta + 2 yumurta akı 1/4 kap az yağlı ekşi krema veya yoğurt 1 kap ezilmiş olgun muz 1 çorba kaşığı vanilya 1 buçuk kap beyaz un veya tam buğday pasta unu 2/3 kap şeker 1 buçuk çorba kaşığı kabartma tozu 1/2 çorba kaşığı yemek sodası 1/4 kap parçalanmış ceviz içi 4 yemek kaşığ keten yiyeceği Yapılışı: (Ekmek makinasında yapıyorsanız hızlı ekmek için makinanızın tarifini takip edin ) Fırını önceden 160-165 derece ısıtın Ekmek kabını hafifçe yağlayın Yağı, yumurtayı, kremayı, muzu, vanilyayı elinizle veya mikserle krema haline gelene kadar karıştırın Kuru karışımları ayrı bir kapta karıştırın, bunları ve sıvı karışımları hamura ekleyin Ceviz içini ve ketenyiyeceğini ekleyin, hafifçe karıştırın Ekmek kalıbına kaşıkla aktarın ve 45 dakika iyice pişene kadar fırınlayın Ekmek kalıbından çıkartıp soğutun
|
|
Muzlu Ekmek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Ekmek TarifiMuzlu Ekmek Tarifi Malzeme: 4 adet olgun muz 1 adet olgun armut 2 avuç siyah kuru üzüm 2 çorba kaşığı bal 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2 çay kaşığı tarçın 450 gram bizim mutfak tam buğday unu 4 çay kaşığı Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu Armut ve muzları soyun, dilimleyin ve püre haline gelene dek robottan geçirin Kuru üzüm, bal, tarçın ve rendelenmiş limon kabuğunu püreye ekleyerek karıştırın Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip harmanlayın ve meyve püresi ile birlikte yoğurarak ekmek hamurunu hazırlayın Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 40–45 dakika pişirin Ilınmaya bırakın Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|