Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, böreği, ekşimikli, kol, tarifi, tekirdağ

Bulgurlu Ekşimikli Kol Böreği Tarifi ( Tekirdağ )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Ekşimikli Kol Böreği Tarifi ( Tekirdağ )



Bulgurlu Ekşimikli Kol Böreği Tarifi ( Tekirdağ )

Malzemeler (6 kişilik)
6 adet yumurta
250 gr yoğurt
½ çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
½ kg ince bulgur
250 gram ekşimik
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Soğanlar ince ince kıyılır, yağda kavrulur İçine bulgur ilave edilir, bir süre sonra da su katılır Biraz pişirildikten sonra ateşten indirilir ve bulgurun kabarması için bekletilir Kabarma işlemi olduktan sonra içine tuz, karabiber, pulbiber ilave edilir
Ayrı bir geniş kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve un çırpılır Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Yarım saat bekletilen hamurdan 6 parça elde edilir ve yufka şeklinde açılır Bunların içine hazırlanan bulgurlu harç konulur ve rulo şeklinde sarılır Tüm parçalar doldurulup sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürülür Orta sıcaklıktaki fırında pişirilir ve çıkarıldıktan sonra kesilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.