![]() |
Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) Milföy hamuru Pasta kremi 5 adet portakal 250 gr ![]() 1 su bardağı su 6-7 adet jelatin yaprağı Milföy hamurunu kalıba döşeyip pişiriniz ![]() 5 adet portakalın suyunu çıkarınız ![]() Portakal suyuna tozşekeri koyup, eritiniz ![]() Jelatin yapraklarını yıkayıp, 1 bardak ılık su içerisinde jelatini eritiniz ![]() Portakal suyuna jelatinli suyu ilâve edip, hepsini çok ince delikli bir süzgeçten geçiriniz ![]() Tart kalıbınız büyüklüğündeki bir kaba bu jelatinli portakal suyunu koyup, buzdolabında dondurunuz ![]() Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp, içine pasta kremini koyup, çevresi kadar yayınız ![]() Donan portakallı jelatin kabını sıcak suyun içine kalıpla sokup, jelatini biraz gevşetiniz ![]() Tartınızın üzerine jelatini ters çeviriniz ![]() Elinizle biraz düzeltiniz (kayma yaptıysanız) ![]() Sonra jelatini eritmeden servis yapınız ![]() Not: Portakallı jelatini dondururken suya küçük parçalar halinde muz, portakal, mandalina vb ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|