Kolay Açma Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Açma TarifiKolay Açma Tarifi 1 adet çiğ ekmek hamuru Yarım paket margarin 1 adet yumurta sarısı susam Hamur 8 parçaya ayrılır Her parça tatlı tabağı kadar açılır Yüzeyine eritilmiş margarin sürülür Sonra rulo yapılır Rulonun uçları halka seklinde birleştirilir Yağlanmış tepsiye konur Üzerine yumurt sarısı sürülür, susan serpilir 190 derece sıcak fırında pilirilir |
Kolay Açma Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Açma TarifiKolay Açma Tarifi Malzemeler 1 yumurta sarısı 3 ekmek hamuru 1,5 çay bardağı süt 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı şeker Alabildiğince un 1/2 paket margarin (yumuşamış) Arzuya göre 100 gr beyaz-peynir veya lor peyniri çörekotu tuz Ekmek hamurlarını birleştirip içine sütü, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edelim Ele yapışmayacak kıvamda, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ilave edip özlü bir hamur yoğuralım Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak önce yuvarlayıp sonra yassıltalım Üzerine, yumuşamış margarinin 1 tatlı kaşığını sürüp ezilmiş peynir serperek rulo yapıp saralım Hamurun iki ucunu ip büker gibi ters yönlere kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli verelim Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim |
Kolay Açma Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Açma Tarifi7-8 çorba kaşığı Teremyağ 3 su bardağı tam buğday unu 3 çorba kaşığı şeker 20 gr yaş maya 1 çorba kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su Üzeri için: 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı Teremyağ Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin Üzerine şekeri, tuzu ve Teremyağ ekleyip karıştırın Buğday ununu üzerine döküp yoğurmaya başlayın Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp Teremyağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, içine erimiş Teremyağ sürerek rulo yapın Uçlarını birleştirip, simit şeklinde yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın |
|