Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, kolay, tarifi

Kolay Açma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Açma Tarifi



Kolay Açma Tarifi

1 adet çiğ ekmek hamuru
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
susam

Hamur 8 parçaya ayrılır Her parça tatlı tabağı kadar açılır Yüzeyine eritilmiş margarin sürülür Sonra rulo yapılır Rulonun uçları halka seklinde birleştirilir Yağlanmış tepsiye konur Üzerine yumurt sarısı sürülür, susan serpilir 190 derece sıcak fırında pilirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Açma Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Açma Tarifi



Kolay Açma Tarifi

Malzemeler
1 yumurta sarısı
3 ekmek hamuru
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
Alabildiğince un
1/2 paket margarin (yumuşamış)
Arzuya göre 100 gr beyaz-peynir veya lor peyniri
çörekotu
tuz

Ekmek hamurlarını birleştirip içine sütü, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edelim Ele yapışmayacak kıvamda, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ilave edip özlü bir hamur yoğuralım Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak önce yuvarlayıp sonra yassıltalım Üzerine, yumuşamış margarinin 1 tatlı kaşığını sürüp ezilmiş peynir serperek rulo yapıp saralım Hamurun iki ucunu ip büker gibi ters yönlere kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli verelim Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Açma Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Açma Tarifi



7-8 çorba kaşığı Teremyağ

3 su bardağı tam buğday unu

3 çorba kaşığı şeker

20 gr yaş maya

1 çorba kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su
Üzeri için:

2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı Teremyağ

Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin Üzerine şekeri, tuzu ve Teremyağ ekleyip karıştırın Buğday ununu üzerine döküp yoğurmaya başlayın Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp Teremyağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, içine erimiş Teremyağ sürerek rulo yapın Uçlarını birleştirip, simit şeklinde yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.