Hindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Kağıt Keki TarifiHindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1,5 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml) 1 su bardağı hindistancevizi 1,5 çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un 1 paket vanilya Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın Üzerine pudra şekerini ekleyip mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika, karışım beyazlaşıncaya kadar çırpın Sıvıyağı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın Kremayı ilave edip tahta bir kaşık ya da spatulay-la karıştırın Son olarak, vanilya, karbonat, hindistan cevizi ve unu da katıp malzemeler iyice özleşinceye kadar karıştırın Katı muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde etmiş olacaksınız Mafin kalıplarını oda sıcaklığında yumuşamış margarinle iyice yağlayın ya da kağıt kalıpları hazırlayın Hazırladığınız hamuru kaşıkla kalıpların yarısına gelecek şekilde (üzerlerinde kabarma payı bırakarak) doldurun Yaklaşık 12 adet mafin kağıt keki yapabilirsiniz Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika pişirin Bir kürdan sokarak pişip pişmediklerini kontrol edin Eğer kürdan temiz çıkarsa kekler pişmiş demektir Fırından çıkarın ve soğuyunca kalıplarından alıp soğuk olarak servise sunun Not: Bu kekin içine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış ayva da katabilirsiniz |
Hindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi3 adet yumurta 15 su bardağı pudra şekeri ½ su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml) 1 su bardağı hindistancevizi 15 çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un 1 paket vanilya Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın Üzerine pudraşekerini ekleyip mikserin yüksek devriyle, 3-4 dakika, karışım beyazlaşıncaya kadar çırpın Sıvıyağı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın Kremayı ilave edip tahta bir kaşık ya da spatulayla karıştırın Son olarak, vanilya, karbonat, hindistancevizi ve unu da katıp malzemeler iyice özleşinceye kadar karıştırın Katı muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde etmiş olacaksınız Mafin kalıplarını oda sıcaklığında yumuşamış margarinle iyice yağlayın ya da kağıt kalıpları hazırlayın Hazırladığınız hamuru kaşıkla kalıpların yarısına gelecek şekilde (üzerlerinde kabarma payı bırakarak) doldurun Yaklaşık 12 adet mafin – kağıt keki yapabilirsiniz Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika pişirin Bir kürdan sokarak pişip pişmediklerini kontrol edin Eğer kürdan temiz çıkarsa kekler pişmiş demektir Fırından çıkarın ve soğuyunca kalıplarından alıp soğuk olarak servise sunun Not: Bu kekin içine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış ayva da katabilirsiniz |
|