10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pide Ekmeği Tarifi
Pide Ekmeği Tarifi
1 Bardak ilik su{Sicak olmasin}
1,5 Tatli kasigi toz maya{tazesi olsun
1-2 ayda bayatliyabilirler}
2 Tatli kasigi sekeride,kabda karistirip
10 dakka bekletin Sonra
3 Yemek kasigi sivi yay koyun
1 Bardak un ilave edip karstirin,evet civiktir
5-10 dakka beklesin{Maya civik ve sekerli ortamda daha hizli calisir}
Simdi 1 bardak un daha ilave edin ustune hemen 2 tatli kasigi tuz serpin,1 tatli kasigi daha seker serpin karistirmaya devam edin Hamur normalden yumusak birazda ele yapiskan olsun Eger fazla ise yarim bardak un daha ilave edin yogurun{2-3 dakka} Yumusak ve yapiskan bir hamur yapin Elinizi yaglayin hamuru toparlayip etrafinida hafif yaglayarak ustunu bezle kapatip 30 dakka kabarmaya birakin
Masaya hafif misir unu serpin,hamurlardan 100-150 gr kadar toplar yapin,bu arada eliniz yapismasin diye yagli olsun masaya hepsini aralikli koyun 5-10 dakka sonra parmak uclarinizla ayri ayri hamurlarin her tarafina bastirip hem hamuru hemde icindeki gazi yayin10-12cm kadar yayilsin Ustune butun yumurtayi,bir Yemek kasigi suyu cirparak her tarafina hepsinede surun Sonra parmak uclarinizla ve araliklarla hamuru bastirin,90 derece cevirip ayni seyi gene yapin,kenar payi birakin,daha cok kaparir Tepsiye az bir yag surup ustune misir unu serpin az olsun hertarafa serpin hamurlari iiki elinizle altindan tutup tepsiye koyarken biraz gerdirin tepsiye yerlestirin Ustune susam serpin 30 dakka kabarmasini bekleyin Firin onceden 230C ye isinms olsun Tepsiyi iceriye koyun 5 dakka sonra tepsinin arkasini one cevirin,5 dakka daha pisin,firin elektrikli ise,altini kapatip ust isiyi acin 2-3 dakkada pideler guzelce kizarir,gene arada bir cevirmeyi unutmayin firin gazli ise tepsiyi bir ust rafa koyup ustunu kizartin Bu tarifde pideler cok hafif,guzel kabarmis ve lezzetli olurlar Iyice soguduktan sonra naylon torbaya koyup dondurabilirsiniz 1-2 hafta sonra disari cikartip cozulsun Aynen firindan cikmis gibi yumusakdir,onceden isitilmis firinda 3-4 dakkada ayni lezzet ve yumusaklikda PIDE EKMEGINIZ HAZIRDIR
Not: Bu pide digerlerinden farklidir, begeneceksiniz, bekletilme ve calisma sekli puf noktasidir Hafif ve kabarikdir
|
|
|